Notícies

Participació a la taula rodona de la UIB «La situació del Català a l’Alguer»


24 de maig de 2021, en línia.

Participació de Francesc Ballone, membre de la Secció Filològica i de la Delegació de l’Alguer de l’IEC a la taula rodona «La situació del català a l’Alguer», organitzada de la Universitat de les Illes Balears.

«La llengua del present i del futur»


L’Alguer, 5 d’agost de 2020.

Presentació dels projectes multimedials «llenguamia.cat», «Les veus dels animals», «Joan Petit» durant l’encontre «La llengua del present i del futur», organitzat per la delegació de l’Alguer de l’IEC.

Inauguració del curs de l’IEC 2019-2020


22 d’octubre de 2019. Seu de L’Institut d’Estudis Catalans, c. Carme, Barcelona.

Partecipació del delegat del president de l’IEC a L’Alguer, Antoni Torre, amb el Síndic de l’Alguer Mario Conoci i amb l’Assessor de Cultura de l’Alguer Marco Di Gangi, a la inauguració del curs de l’IEC 2019-2020.

Presentació del projecte La Cançó dels Dies


28 de novembre de 2018, l’Alguer, sala de conferències de la Fondazione Alghero

La delegació algueresa de l’IEC ha presentat el projecte La cançó dels dies, davant d’un públic nombrós i interessat a la producció d’objectes d’aprenentatge pensats per a les noves generacions.

Presentació del projecte Pinopiras.it


28 d’agost de 2018, l’Alguer, sala de conferències de la Fondazione Alghero

La delegació algueresa de l’IEC ha presentat el projecte Pinopiras.it. A l’acte, ha participat també el síndic de l’Alguer, Mario Bruno.

Presentació oficial de la seu algueresa de l’Institut d’Estudis Catalans


20 de juny de 2018, l’Alguer, Sala de Conferències de Sant Francesc

La delegació algueresa de l’IEC, en col·laboració amb el Municipi de l’Alguer, ha organitzat un acte públic per presentar la nova seu de la delegació a l’Alguer i el programa d’activitats per al 2018. A l’acte han participat, entre els altres, lo Síndic de l’Alguer, Mario Bruno, i el President i el Vicepresident de l’IEC, Joandomènec Ros i Jaume de Puig.

Presentació a l’Alguer de la Gramàtica de la llengua catalana de l’IEC


12 de juny de 2017, l’Alguer, Biblioteca Rafael Sari

Presentació oficial de la GIEC a l’Alguer. Han intervengut Maria Josep Cuenca i Francesc Ballone (Secció Filològica), i Antoni Torre, delegat de l’IEC a l’Alguer. Han participat també el síndic de l’Alguer, Mario Bruno, i el president de l’IEC, Joandomènec Ros.

Encontre entre el president de l’IEC i el vicedirector del Departament d’Arquitectura de la Universitat de Sàsser


12 de juny de 2017, l’Alguer.

Visita del President de l’IEC, Joandomènec Ros, al Departament d’Arquitectura i Disseny de la Universitat de Sàsser, i encontre amb Bruno Billeci, vicedirector del Departament.

Han participat a la visita també Maria Josep Cuenca, Francesc Ballone, Norberto Piccinini i Antoni Torre.

Firma del conveni de cooperació entre l’Administració municipal i l’IEC


12 de juny de 2017, l’Alguer.

Visita del president de l’IEC, Joandomènec Ros, al síndic de la Ciutat de l’Alguer, Mario Bruno, i firma del conveni de cooperació entre l’Administració municipal i l’IEC.

Han participat a l’encontre també Maria Josep Cuenca, Francesc Ballone, Norberto Piccinini i Antoni Torre.

Trobada IEC – Municipi de l’Alguer per discutir de la concessió d’un espai per a la seu de la Delegació

3 de febrer de 2017, l’Alguer.

Reunió entre Antoni Torre, Delegat del President de l’IEC, i Mario Bruno, síndic de l’Alguer, per acordar formes de col·laboració entre les dues Institucions i  per definir els detalls del comodat  amb l’IEC per a l’ús d’una sala del Palau Serra com a seu de la delegació de l’IEC a l’Alguer.

1a Trobada dels Parcs Naturals i Reserves Marítimes dels Països Catalans

10 d’octubre de 2016, seu de l’IEC – Barcelona.

Encontre organitzat per les delegacions de l’Alguer i de la Catalunya del Nord de l’IEC, i al qual han participat també representants de les Illes Balears, Principat i País Valencià.

La jornada tenia l’objectiu de desenvolupar projectes en els quals fossin presents temes de llengua, cultura, natura i territori.

El principal resultat de la trobada és estat l’assentament de les bases per crear una xarxa d’àrees marítimes protegides dels territoris de llengua i cultura catalanes.